Архів матчів

Чемпіонат України. Перша ліга. сезон 2016/17 рр.

Результати матчів першої ліги України: інтрига і непередбачуваність
Ігри другого за статусом українського дивізіону завжди проходять у впертій боротьбі, а результат баталій часом досить несподіваний. Аутсайдери часто ставлять палки в колеса лідерам, які ведуть боротьбу за підвищення в класі, завдяки чому щільність в турнірній таблиці висока. За вихід в премьерліговую компанію, як і за збереження прописки, ведуть боротьбу відразу кілька колективів.

Зазвичай задають тон клуби, які покинули елітний дивізіон і прагнуть будь-що-будь повернутися назад. Наприклад, ужгородська "Говерла", що має статус команди-ліфта, або "Олександрія", а раніше сюди заглядали клуби міцніше, на кшталт "Чорноморця" або "Металіста". Але періодами "вистрілюють" та інші представники "трясовини", її завсідники - "Нафтовик-Укрнафта", "Геліос" або "Сталь". Одні, при цьому, задовольняються лише боротьбою за місця в групі лідерів, а інші замахуються і на підвищення в класі.

Результати розвитку: на шляху до прогресу
В останні роки зустрічі першого українського дивізіону висвітлюються телебаченням, що, безсумнівно, додає клубам мотивації і позитивно впливає на якість гри і результатів матчів першої ліги України в 2015 році. Команди прагнуть показати себе у всій красі і привернути до себе увагу уболівальників. Разом з тим підвищується якість полів, на яких виступають клуби, збільшується відвідуваність на трибунах стадіонів і поступово зростає організація проведення чемпіонату.

Календар 1 ліги України з футболу формується шляхом жеребкування, яке проходить напередодні старту сезону. Це дуже важливий момент, адже невдала жеребкування може піднести команді ряд складних поєдинків на старті сезону або в його кінцівці, наступні результати якого негативно позначаться на підсумковому місці команди в турнірній таблиці. Історія знає безліч прикладів, коли подібні "серії" вибивали команди з колії на довгий час, після чого колектив вже не міг знайти свою гру і пас задніх до самого кінця сезону.